Кръгли съединители

Кръгли съединители

Кръгли съединители M8 и M12

Кръглите съединители M8 и M12 са предназначени за безопасен и ефективен монтаж. Благодарение на различни варианти на технологията за свързване, може точно да се намери способ към вашето специфично приложение, или отговарящ на вашите изисквания. Съединители има в прави и ъглови версии, със щепсел (мъжки) и гнездо (женски) контакти с различен брой полюси.

Гамата от кръгли съединители:

  • С монолитен кабел – щепсел и гнездо, прави и ъглови, M8 и M12 прави / ъглови
  • За печатни платки – М8/М12 – щепсел и гнездо
  • На задния панел – M12 щепсел и гнездо, кабелен
  • Y –М8/М12
  • Т– конектори – М8/М12

Използването на висококачествени материали дава възможност на тези съединения да се използват в различни отрасли на промишлеността: от обща индустриална автоматизация до машиностроене.

Материалът за контакти. CuZn (Au) – позлатен месинг. Тази комбинация се използва за покрития при много високи изисквания към надеждността на електрическия контакт.

Материалът за корпуса на конектори е полиамидна смола V0, която съответства на група от материали UL94V0. Материал с индекс на V0 е трудно възпламеним. Неговата температура на горене е около 700°C.

Материалът за уплътнителни пръстените: NBR (Nitrile Butadiene Rubber) – бутадиен нитрилен каучук (или нитрилен каучук) се счита за стандартен материал на пръстени.
Уплътнителни пръстени, изработени от каучук NBR, имат висока устойчивост на подуване по отношение на бензоли, масла и мазнини.
NBR уплътнения използват в областите със съответните изисквания, като хидравлика, производство на двигатели и различни апарати, машиностроене, петролната индустрия и др.
Работна температура на гумените уплътнения NBR: -30°С / +100°С, кратковременно до +120°С, при специално изпълнение до -55°С. Повишената температура ускорява процеса на стареене, материалът се втвърдява и става чуплив (при отсъствие на кислород, например, в горещо масло процеса на стареене се забавя значително).

Предложените кръгли съединители имат клас на защита IP67 (сертифицирани в съответствие с IEC 60529), който осигурява надеждна работа при висока запрашеност  и издържа на потапяне под вода до 1м за до 30 мин.